Zorg dat de lading gezekerd is

spanbanden

Tijdens transport is er niets zo belangrijk als een lading die goed gezekerd is, je wilt niet alleen als chauffeur dat je producten veilig aankomen bij de klant. Ook het schuiven van de lading kan voor gevaarlijke situaties zorgen tijdens het transport. Door spanbanden te gebruiken kan je de lading op een veilige manier vastzetten, de banden heb je in verschillende maten en breedtes. Hoe breder de spanband, hoe meer trekkracht deze kan hebben.

Wettelijke verplichtingen

Het vastzetten van een lading is wettelijk verplicht, dit om te voorkomen dat je zorgt voor gevaarlijke situaties op de weg. Vaak worden spanbanden gebruikt bij losse materialen of zware ladingen, je kunt dan denken aan metalen strippen of voor het vervoer van een houten kastje. Ook buiten de transportsector worden de banden veel gebruikt, voor het veilig ophangen van luifels bijvoorbeeld. Je kunt de banden vastzetten met twee soorten ratels, de trekratel of de duw ratel. Bij de trekratel is het eenvoudig om de band snel op spanning te krijgen, het is ook de eenvoudigste in werking.

spanbanden

Soorten banden voor vervoer

Er zijn verschillende soorten spanbanden die je kunt gebruiken, wel is het zaak dat je vooraf goed kijkt welke band geschikt is om jouw product of materiaal te vervoeren. Voor het voeren van een motor op een aanhanger, heb je een andere spanband nodig dan het voeren van losse houten balken. Zo zijn er verschillende banden die niet overal voor geschikt zijn, een automatische spanband zorgt ervoor dat je nooit te maken hebt met een loshangend eind van een band. 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*