Zo geef jij het beste relatiegeschenk

business man

Relatiegeschenken zijn als sinds jaar en dag dé manier om dank uit te spreken naar zakenpartners, werknemers of klanten. Toch zien wij dat er vaak fouten gemaakt worden bij het aanbieden van dergelijke geschenken. Wij willen je behoeden voor deze fouten met de tips uit dit artikel. Lees je mee?

Kies een geschenk dat bij je past

Vaak zien we dat bedrijven een geschenk kiezen dat totaal niet aansluit bij het imago van het bedrijf. Dit wil je ten alle tijden voorkomen. Het geschenk weerspiegelt jou als bedrijf. Straal je als bedrijf geen creativiteit uit? Hou het dan simpel en kies voor een bedrukte pen bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat je je niet anders voordoet dan je in werkelijkheid bent.

Kwaliteit over kwantiteit

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk mensen blij maken met een geschenk. Maar dat kan niet altijd. Bedenk van tevoren wat je per cadeautje wilt uitgeven en hou je vervolgens aan dit budget. Laar je niet beïnvloeden door de totaalprijs. Zo zorg je ervoor dat de kwaliteit hoog blijft en je niet valt voor een te goedkoop presentje. Slechte kwaliteit van het geschenk kan namelijk slecht associaties opwekken bij de gene die het presentje in ontvangst neemt. Je kunt beter minder mensen blij maken met een goed cadeau dan heel veel mensen met een cadeau waar ze niks aan hebben.

Belasting

Tot slot zijn relatiegeschenken fiscaal aftrekbaar. Dit is leuk om te weten, zo kan je namelijk misschien net wat meer budget reserveren voor de relatiegeschenken, wat vervolgens weer zeer ten goede komt aan de kwaliteit.

Meer inspiratie opdoen? Neem dan even een kijkje bij Bedrukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *