Wanneer krijg je een BKR registratie?

Je krijgt een BKR registratie wanneer je vanaf 250 euro hebt geleend. Dit hoeft niet in een keer te zijn. Het kan ook gaan om abonnementen of hypotheken. In de laatste alinea van deze blog worden voorbeelden beschreven van leningen waar je een BKR van krijgt.

Wat is een BKR en de gevolgen hiervan

Maar wat is een bkr registratie eigenlijk? BKR staat voor Bureau Kredietregistratie. Het BKR houd dus bij in een overzicht wat voor leningen je hebt gehad. Het nut hiervan is dat kredietverstrekkers, dus mensen die jou geld of iets in een bepaalde geldwaarde uitlenen jouw krediet geschiedenis kunnen zien. Op basis hiervan kunnen hun dus bepalen of het handig is jou de lening te geven. Een BKR registratie hoeft niet altijd negatief te zijn. Je kunt ook een positieve BKR registratie hebben. Een voorbeeld hiervan is het hebben van een creditcard. Je positieve BKR registratie kan een negatieve BKR registratie worden wanneer je een betalingsachterstand hebt. Het is dus van groot belang dat je geen negatieve BKR registratie hebt. Wanneer je deze wel hebt kan dit tot niet prettige gevolgen leiden. Het zal voor je onmogelijk zijn om een hypotheek af te kunnen sluiten wanneer je een negatieve BKR hebt. Heb je nou een positieve BKR? Dat is dit niet positief. Wanneer je in dit geval een hypotheek wilt afsluiten dan wordt er rekening mee gehouden dat je een BKR hebt. Het geleende bedrag wat je moet afbetalen per maand wordt van de hypotheek af gehaald.

Heb je nou een bkr registratie? Dan zul je zeker te maken hebben of krijgen met BKR codering? is dit een onbekend begrip voor jou? Bijvoorbeeld Dynamiet Nederland kan je hierbij helpen. Een BKR registratie is altijd vervelend en lastig. Experts op dit gebied die je kunnen helpen is geen verkeerde service.

Voorbeelden van leningen die zorgen voor een BKR

  • Een auto leasen klinkt interessant maar houdt er rekening mee dat dit ook als een lening wordt gezien. Je krijg hier dus een BKR van.
  • Een persoonlijke lening resulteert ook tot een BKR.
  • Kun je in het rood staan op je rekening? Dan zul je hiervoor ook een BKR krijgen
  • Zoals eerder benoemd: een creditcard. De naam zegt het eigenlijk al. Een kaart die krediet verleend.

Kortom het is nooit verstandig om geld te lenen. Een BKR registratie kan heel belemmerd zijn wanneer je echt geld moet lenen voor belangrijke zaken zoals een hypotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *