Social media content schrijven – tips

Heb je een bedrijf, dan wil je je product of dienst natuurlijk zo goed mogelijk onder de aandacht brengen bij je doelgroep. Een goede manier om dit te doen is door middel van social media. Iedereen maakt tegenwoordig wel gebruik van Facebook, Instagram en/of LinkedIn. Maar hoe zorg je ervoor dat je goede content plaatst? Hieronder vind je een aantal tips voor het schrijven van social media content.

Schrijf op de juiste manier

De manier waarop je schrijft voor social media is natuurlijk afhankelijk van je doelgroep en het product of de dienst die je verkoopt. In sommige gevallen is het beter om formeel te schrijven, terwijl het soms juist beter is om informeel te zijn. Schrijf in ieder geval actief; vermijd passieve zinnen. Actieve zinnen zijn korter, duidelijker en scherper. Uiteraard is het ook belangrijk om spelfouten te voorkomen, deze komen niet erg professioneel over.

Trek de aandacht

Ga je aan de slag met schrijven voor social media, dan is het belangrijk om direct de aandacht te trekken. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat mensen gewoon doorscrollen. En je wilt natuurlijk wel dat ze op jouw bericht klikken en uiteindelijk tot actie overgaan. Je kunt de aandacht van mensen trekken door bijvoorbeeld een opvallende foto aan je bericht toe te voegen, of een video. Ook is het goed om je bericht met een pakkende vraag of leuk zinnetje te beginnen.

Adverteer op social media

Een bericht dat goed in elkaar steekt is één, maar je zult een nog grotere doelgroep bereiken door te adverteren op social media. Social media adverteren is een goede manier om je bericht nóg meer onder de aandacht te brengen. Weet je niet zo goed hoe je dit het beste aan kunt pakken? Schakel dan gerust de hulp in van een online marketing bureau, zoals https://odiv.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *