Op zoek naar een letselschadeadvocaat verkeersongeval?

In Nederland gebeuren er veel verkeersongevallen als je dit nu ook overkomt dan kun je het beste terecht bij een letselschadeadvocaat verkeersongeval. Bij de meeste verkeersongevallen is er blik schade en heeft het weinig zin voor een letselschadeadvocaat, maar dat is biet altijd het geval. Vaak zijn er bij een verkeersongeval meerdere verkeersdeelnemers betrokken een ongeval kan ingrijpend zijn voor zowel het slachtoffer, maar ook voor de veroorzaker. Als er persoonlijk letsel is is het eerste wat je moet doen is de politie inschakelen. De politie bekijkt dan de toedracht van het ongeval. Voor het beste afwikkeling van het verkeersongeval is het belangrijk dat je een situatie schets bij de hand hebt.

letselschadeadvocaat verkeersongeval

Wat zijn de voorkomendste ongelukken?

Het meest voorkomende ongeluk is de kop staart botsing. Hierbij botst een auto met zijn voorkant tegen de achterkant van de auto voor hem aan. Het TNO heeft onderzoek gedaan naar de voorkomendste ongevallen en dit is de top 5:

  1. Achteraanrijding 51%
  2. Vooraanrijding 19%
  3. Zijaanrijding 14% 
  4. Kettingbotsing 15%
  5. Onbekend / anders 1%

De meest voorkomende oorzaken van ongelukken zijn bellen in de auto het wisselen van muziekzender is ook een groot probleem. Eten tijdens het rijden en het achterom kijken tijdens het rijden. Alcohol voor en tijdens hete rijden is ook een grootte oorzaak van veel ongelukken. Bij veel van deze oorzaken zijn bij de meeste al wel bekend, maar dat het wisselen van een muziekzender als 2de staat in de meest voorkomende oorzaken is bij veel mensen niet bekend. Als je nu een ongeluk krijgt dan is het handig om een letselschadeadvocaat verkeersongeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *