Linkbuilding, wat is het precies?

linkbuilding

Als je merkt dat je bedrijf wat minder goed loopt, en je producten minder goed verkocht worden op jouw website bijvoorbeeld. Dan kan je daar verschillende dingen tegen doen om dit te verbeteren, want niemand wil een bedrijf dat niet goed loopt natuurlijk. In de marketingwereld heb je enorm veel verschillende marketingstrategieën. Deze strategieën worden toegepast als een bedrijf hulp nodig heeft, op het gebied van verbeteren van jouw bedrijf. Een techniek wat veel gebruikt wordt is linkbuilding, dit is een techniek waardoor je bedrijf en website beter vindbaar wordt op Google. 

linkbuilding

Voordat het begint

Voordat je begint met linkbuilding is het belangrijk dat je weet wat je wilt, voordat je begint met deze strategie. Voordat je de strategie kan gaan toepassen moet je een aantal zaken duidelijk hebben voor jezelf. 

  • Doelstelling, wat wil je bereiken tijdens het toepassen van de techniek
  • Een beeld van de concurrentie
  • Een goede nulmeting hebben, waar je begint voordat de strategie start
  • Welke pagina’s zijn belangrijk voor jouw bedrijf?
  • Is de website technisch geoptimaliseerd? Zorg voor een goede website voordat de strategie toegepast wordt.

Wat heb je er aan?

Linkbuilding is een techniek dat tegenwoordig veel gebruikt wordt. Door middel van deze techniek probeer je je website beter vindbaar te maken in de zoekmachines. In deze techniek worden er linkjes in bepaalde blogteksten geplaatst, deze linkjes verwijzen de consument door naar jouw website. Hoe meer en hoe vaker er wordt geklikt op deze link, hoe hoger de waarde uiteindelijk wordt. Het doorverwijzen van de ene website waar de tekst staat, naar jouw website wordt ook wel linkjuice genoemd. Als bedrijf wil je dat de waarde van het klikken van de linkjes zo hoog mogelijk is natuurlijk. Zo wordt jouw website meer bekeken en wordt de kans op kopen van bepaalde producten verhoogd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *