Laat een WiFi site survey uitvoeren op de werkvloer

Site survey

Zorg dat u overal op de werkvloer de beschikking heeft over een goed werkend WiFi-netwerk, door een WiFi site survey uit te laten voeren. Er zijn verschillende organisaties gespecialiseerd in dit werk, waarvan The Networkers een voorbeeld is. Deze organisatie kan u op inzichtelijke wijze laten zien hoe goed uw WiFi-netwerk momenteel is, op welke manier u het netwerk kunt verbeteren, enzovoorts. Hierbij is het onder meer belangrijk om naar het bereik, de dekking en het gebruik van het WiFi-netwerk te kijken. Op de ene afdeling zal logischerwijs meer gebruik worden gemaakt van de internetverbinding, dan op andere punten in uw bedrijfspand.

ICT

Werkwijze van een site survey in uw pand

Het laten uitvoeren van een site survey binnen uw pand is eigenlijk heel eenvoudig. U schakelt hier een gespecialiseerde partij voor in, die op zoek gaat naar de gebreken binnen uw netwerk. Zo kan het voorkomen dat bepaalde delen van uw pand niet gedekt worden door een netwerk. Dit kan vervelend zijn wanneer mensen bijvoorbeeld een rustig plekje zoeken voor overleg, in een van de zijruimtes van uw pand. Wanneer men hier geen WiFi kan gebruiken zorgt dat voor irritaties.

Ook kan er bij een site survey naar de fysieke aspecten van het WiFi-netwerk in uw pand gekeken worden. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop de ethernetkabels getrokken zijn naar routers en versterkers, het type router dat gebruikt wordt, enzovoorts.

Router

Verbeteringen op basis van de uitgevoerde site survey

Op basis van de uitkomsten van de site survey binnen uw bedrijfspand, kunt u voor een verbetering van uw netwerk zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de router binnen uw pand, het verbeteren van de beveiliging van het WiFi-netwerk, het plaatsen van extra versterkers, enzovoorts. Op deze manier wordt het netwerk op de werkvloer nog stabieler en sneller, waar medewerkers en daarmee uw organisatie als geheel beter zullen/zal functioneren.