Hoe schrijf je een zelfevaluatie?

Zelfevaluatie speelt een belangrijke rol als je goed wilt presteren. Dit geldt niet alleen voor werkgevers zelf, zoals de gebruikelijke zelfevaluatie raad van commissarissen (klik hier voor meer informatie). Ook als werknemer kun je veel baat hebben bij zelfevaluatie. Het kan leiden tot verhoogde efficiëntie en meer productiviteit. Maar hoe schrijf je dan precies een zelfevaluatie? Hieronder zijn verschillende punten waar je op kunt letten tijdens het schrijven van een zelfevaluatie.

Benadruk je successen

Naast dat je kijkt wat er allemaal beter kan, is het ook belangrijk om je successen te benadrukken. Welke mijlpalen heb je in de afgelopen jaren (of in het afgelopen jaar) behaald en op welke vlakken zie je verbetering? Wees hierin zo specifiek mogelijk. Op welke manier heeft het bedrijf profijt gehad van jouw inspanningen? Maak een lijst van al je prestaties van het afgelopen jaar.

Verbeterpunten

Uiteraard zijn er ook altijd verbeterpunten. Het is goed om te blijven kijken naar je eigen tekortkomingen, zodat je hier ook daadwerkelijk aan kunt werken. Je hoeft tekortkomingen dan ook niet per se te zien als iets slechts; iedereen heeft wel bepaalde punten waarbij er verbetering mogelijk is. Zet je tekortkomingen dan ook niet op een negatieve manier op papier, maar geef aan hoe je hier mee aan de slag kunt gaan.

Je doelen

Wat zijn jouw ambities voor de komende jaren? Dit zal moeten blijken uit jouw zelfevaluatie. Het is dus belangrijk dat je je erg bewust bent van jezelf, zodat je precies weet waar je goed in bent, waar je nog aan moet werken en ook waar je uiteindelijk naartoe wilt. Het is handig om te kijken naar de doelen van de werkgever. Op welke manier kunnen jouw persoonlijke doelen daarop aansluiten? Zet dit allemaal in je zelfevaluatie om deze zo compleet en zo professioneel mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *