Hoe jij je magazijn binnen enkele stappen tappen op orde krijgt

Wil jij jouw magazijn ook beter inrichten? Dat is mooi, want laten wij nu net een aantal praktische tips voor je hebben om jouw magazijn op orde te krijgen. Wat bedoelen we precies met ‘op orde’? Nou het volgende:

  • Een betere werkomgeving voor je personeel
  • Een veiligere werkomgeving voor je personeel
  • Een hogere productiviteit in je magazijn
  • Je magazijn slimmer ingericht
  • Je magazijn maximaal benut

Zeg nu eerlijk, dat wil jij toch ook?

Slimmer inrichten

Je magazijn kan altijd slimmer ingericht worden. We praten dan niet alleen over de inrichting zelf, maar zeker ook over de tools en equipment om zaken te regelen. Want hoe haal je bijvoorbeeld goederen vanaf de bovenste plek in je magazijn. Hiervoor zijn speciale robots en machines!

Denk aan de routes


Niet is zo onhandig als personeel dat elkaar in de weg loopt of op elkaar mocht wachten bij het picken van een order. Dat kan handiger! Het inrichten van een zo optimaal mogelijke looproute gaat dan ook flink wat effectiviteit opleveren. En dat betekent een hogere productie.

Veiligheid

Zorg dat de veiligheid van je magazijn op orde is. Magazijn scheidingswanden kunnen hiervoor zorgen. Daarmee scherm je stellingen af en voorkom dat je goederen naar beneden vallen. Hiermee creëer je een veilige werkomgeving voor je personeel. En ook voor andere mensen die in je magazijn komen. Je kunt dan denken aan leveranciers en klanten. Scheidingswanden in je magazijn zijn dan ook een must-have!