Haal meer uit je website met deze tips

Een zakelijke website kan legio verschillende doeleinden hebben. Een website kan informatief zijn, bedoeld om producten te verkopen of om offertes aan te vragen. Websites – in combinatie met de juiste tools en technieken – hebben een enorm potentieel, maar lang niet alle website-eigenaren maken hier optimaal gebruik van. Zonde natuurlijk. Ben jij benieuwd hoe je meer uit je website kunt halen? In dit artikel geef ik je een aantal handige tips.

Bron: Leadinfo

Krijg inzicht in het verkeer op je website

Als het goed is heb je wel eens van Google Analytics gehoord. Voor zakelijke website is Google Analytics eigenlijk een onmisbare tool. Aan de hand van Google Analytics krijg je inzicht in een hoop handige informatie met betrekking tot je website. Denk bijvoorbeeld aan het aantal bezoekers in een bepaalde periode, de gemiddelde tijd die een bezoeker op je website doorbrengt, het aantal bezochte pagina’s per sessie en het bounce-percentage (het percentage van het aantal mensen dat je website na het bezoeken van één pagina weer verlaat).

Website bezoekers achterhalen

Wist je dat het mogelijk is om de bezoekers van je website te identificeren? Uit onderzoek is gebleken dat 40% van de mensen die je website bezoekt, wél interessant voor je business is maar geen contact met je opneemt. Door website bezoekers te achterhalen kun je dus in direct contact komen met een flink aantal gekwalificeerde leads. Het is natuurlijk zonde om deze leads te laten lopen, zeker als blijkt dat ze zo gemakkelijk te achterhalen zijn!

Wil je meer weten over website bezoekers achterhalen? Op de website van Leadinfo staat helder uitgelegd hoe dit in z’n werk gaat!

Start een blog

Door het creëren van waardevolle content en door deze te delen via je website (uiteraard met verwijzingen via Facebook, Instagram en LinkedIn) kun je veel verkeer naar je website trekken. Je profileert jezelf als expert in jouw vakgebied en je deelt jouw visie en kennis met je doelgroep. Je kunt schrijven over klantcases, je kunt praktische tips geven of je kunt ontwikkelingen delen die spelen in jouw vakgebied. Starten met zakelijk bloggen brengt talloze voordelen met zich mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *