Efficiënter werken als team

Binnen een bedrijf kan er vaak een hoop verbeterd worden. Niet alleen in bijvoorbeeld systemen en processen, maar ook als het aankomt op werken binnen teams. De samenwerking verloopt niet altijd even efficiënt. Toch is het wel van belang dat deze op orde is, om zo optimaal te kunnen werken aan de doelen binnen het bedrijf. Maar hoe kun je dan efficiënter aan de slag gaan als team? Hieronder vind je wat handige tips.

Stel doelen op

Doelen stellen is altijd een goed idee, zo ook als het aankomt op samenwerken in teams. Vaak worden er geen duidelijke doelen gesteld, of het team is niet (volledig) op de hoogte van de huidige doelen. Breng structuur aan door doelen te concretiseren en deze vast te leggen in een document. Bespreek vervolgens binnen het team wat de doelen zijn en wat er allemaal precies moet gebeuren om deze te behalen. Ga je als team aan de slag met het behalen van deze doelen, dan is evidence informed werken een goede aanpak. Meer informatie hierover kun je vinden op www.stichting-leerkracht.nl

Zorg voor een optimale werkomgeving

Om goed te kunnen werken is het uiteraard van belang dat de omgeving daar goed op ingesteld is. Creëer een omgeving waarin je ongestoord te werk kunt gaan als team. Minimaliseer omgevingsgeluiden, bijvoorbeeld door in een afgesloten ruimte te gaan zitten of door een rustgevend muziekje op de achtergrond aan te zetten. Hierdoor kan het makkelijker worden om geconcentreerd te werk te gaan. 

Ook is het belangrijk dat de temperatuur in de ruimte waarin je gaat werken goed is. Het dient niet te koud te zijn, maar uiteraard ook niet te warm. Om productief en creatief te blijven is het belangrijk dat de ruimte waarin je als team werkt geschikt is om efficiënt aan de slag te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *