Een BHV opleiding voor iedere situatie

Wat moet je doen wanneer iemand een zwaar letsel heeft opgelopen en je moet wachten op de ziekenbroeders? Hoe zorg je ervoor dat wanneer er brand op kantoor is uitgebroken iedereen veilig het gebouw kan verlaten? En hoe kun je proberen deze brand al deels te bestrijden, zodat er zo min mogelijk schade optreedt? Om antwoord te krijgen op deze vragen is het verstandig om een BHV opleiding te doen. Met een BHV opleiding wordt je in een paar dagen tijd opgeleid tot een ervaren bedrijfshulpverlener, die ervoor zorgt dat mogelijke gevaarlijke omstandigheden tot het minimum worden beperkt. 

BHV opleiding bij G4S

G4S is een erkend bedrijf op het gebied van onder andere veiligheidstrainingen en heeft een grote focus op BHV. Bij G4S kun je verschillende BHV opleidingen volgen, geschikt voor elke situatie en soort onderneming. De instaphoogte is minimaal; ben je nog onbekend met het vak, dan kun je een basisopleiding volgen en als je je certificaat al een tijdje geleden behaald hebt, kun je deze vernieuwen met een van de herhalingsopleidingen. Ook voor specifiekere opleidingen kun je hier terecht.

Waarom een BHV opleiding?

Het is volgens de wet verplicht om een BHV team op je locatie te hebben, die groot genoeg is om op het moment van een calamiteit iedere aanwezig in je pand in veiligheid te kunnen stellen. Te weinig BHV’ers zorgt voor te weinig mankracht om iedereen te helpen en kan voor meer gevaarlijke situaties zorgen dan er op het moment al zijn. Hoeveel je er precies moet hebben, is afhankelijk van de grootte van je onderneming. Per locatie is de vuistregel ongeveer één BHV per tien werknemers, op het moment zelf. Zorg er daarom voor dat je op elk moment van de dag genoeg BHV gecertificeerde werknemers hebt rondlopen, door deze een BHV opleiding te laten doen. Niemand wilt dat er onnodige gevolgen ontstaan voor iets dat verholpen had kunnen worden. Met de BHV opleidingen van G4S zijn je werknemers altijd paraat om te helpen waar nodig is.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*