Een arbeidsongeschiktheidsverzekering in loondienst

Ben je freelancer of ZZP’er, dan is een arbeidsongeschiktheidsverzekering van cruciaal belang. Je bent daarbij namelijk afhankelijk van de producten of diensten die je levert. Als dat wegvalt doordat je ziek wordt, heb je geen inkomsten. Om die reden is het belangrijk dat je een verzekering afsluit, zodat je alsnog betaald krijgt. Maar hoe zit dat dan als je in loondienst werkt, is een arbeidsongeschiktheidsverzekering dan ook nuttig? Je leest het hieronder.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering: nodig in loondienst?

Als je voor een baas werkt, krijg je periodiek een bepaald bedrag uitbetaald. Lukt werken echter niet, bijvoorbeeld doordat je je been breekt of doordat je langdurig ziek wordt? Dan kom je in de ziektewet terecht, zodat je alsnog betaald krijgt. Je krijgt in dat geval niet zoveel geld als anders, maar in ieder geval genoeg om zaken als huur en vaste lasten te kunnen betalen. Het moet daarbij wel gaan om een beperking waarbij je je baan ook daadwerkelijk niet meer goed uit kunt voeren. Om in de ziektewet terecht te komen als werknemer heb je echter een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig. 

Wat krijg je dan precies vergoed?

Misschien vraag je je af wat je dan precies vergoed krijgt als je zo’n verzekering afsluit en ziek wordt. Dit hangt af van de afspraken die je hebt gemaakt met de verzekering, maar ook bijvoorbeeld wat er tussen jou en je werkgever is overlegd. Meestal kun je tot 80% van je salaris vergoed krijgen. Daarvoor dien je wel hoge premie te betalen. Het regelen van alle zaken omtrent de verzekering kan wel even duren, dus het kan zo zijn dat je de eerste dagen dat je arbeidsongeschikt bent nog even zelf moet gaan vergoeden. 

Wil je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, dan doe je er goed aan verzekeringen bij verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, om zo op de beste prijs uit te komen. Meer informatie vind je op de website van Tulpenfonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *