Een afwisselende baan als verkeersregelaar

Als er een stoplicht defect is op een druk kruispunt zal er gauw een grote chaos ontstaan. Auto’s komen vast te staan, mensen weten niet meer wie er nu ook alweer voorrang heeft en gaan op hoop van zegen het kruispunt op. Dit is natuurlijk ook erg gevaarlijk en in dit soort situaties gebeuren veel ongelukken. Het is tijd dat er een sterk iemand het kruispunt opstapt om het verkeer in goede banen te leiden. Dit is de zeer afwisselende taak van de verkeersregelaar. Ben jij geïnteresseerd in deze baan? Dan zijn er voldoende verkeersregelaars vacatures beschikbaar waar je op kunt solliciteren.

Wat doet een verkeersregelaar?

De taken van de verkeersregelaar zijn natuurlijk veel uitgebreider dan wat boven is vermeld. Ze worden ingezet in elke situatie waar de weggebruikers de goede kant op moeten worden gestuurd. De functie van verkeersregelaar is erg verantwoordelijk en wordt eigenlijk nooit alleen gedaan. Je besluit samen met iemand anders wat het beste plan van aanpak is. Je werkt altijd in de buitenlucht, ongeacht de weersomstandigheden en ongeacht het tijdstip. Je kunt op de vreemdste plaatsen worden ingezet en moet snel beslissingen kunnen maken. 

De opleiding

Als jij verkeersregelaar wilt worden dan zal je eerst een cursus moeten volgen. Dit duurt een aantal dagen en je wordt op de hoogte gebracht van de wetgeving en veiligheid omtrent deze baan. Ook leer je hoe je het beste om kunt gaan met agressieve weggebruikers. Heb je de cursus succesvol afgerond, dan mag je jezelf bevoegd verkeersregelaar noemen.