Bedrijfspennen: ook voor uw bedrijf

U heeft een bepaalde oplage visitekaartjes laten drukken, flyers uitgedeeld en u stuurt nieuwsbrieven. Toch wilt u net wat extra’s geven aan uw klant, wat misschien ook functioneel kan zijn. En dan opeens leest u dit artikel, over bedrijfspennen laten maken. Een bedrijfspen kan op een leuke manier net wat meer herinnering geven aan uw bedrijf. Denk aan het uitdelen van deze krachtige en functionele kleinigheid na een evenement, presentatie of workshop of een andere gelegenheid vanuit het bedrijf. Een goede pen kan eigenlijk in het algemeen in het dagelijkse leven niet missen en al helemaal niet in het bedrijfsleven! Neem hier dus de tijd voor, het is geen overbodige luxe om je tijd aan te spenderen. Het is een (goede) investering voor de zaak.

Waarom een bedrijfspen?

Een bedrijfspen is functioneel, valt op en herinnert de klant telkens aan uw bedrijf. Het is een leuke relatiegeschenk voor uw klant en het is daarnaast ook nog eens persoonlijk. Het wordt niet voor niks vaker gebruikt als geschenk en promotiemiddel voor bedrijven, met als doel de klant letterlijk iets bij te kunnen geven. Gezien het dus al jaren wordt gebruikt, moet u wel rekening houden met de originaliteit ervan, zodat het niet als een cliché reclame gezien wordt. Zie het als een investering in de kwaliteit van klantcontact en het blijven ondernemen voor uw onderneming. Alle kleine beetjes kunnen een verschil maken en zo ook uw bedrijf.

Hoe kunt u beginnen met zoeken?

Het zoeken naar een geschikte pen voor uw bedrijf en een aantal bedrijfspennen laten maken laten maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als tip kunt u eerst nadenken wie de doelgroep is, het aantal oplage en het moment dat u deze wil uitdelen. Als u bijvoorbeeld het wil geven in een goodiebag na een congres, is het verstandig om op tijd een offerte aan te vragen zodat u weet waar u aan toe bent. En uzelf afvragen of u alleen het logo erop wil, of ook de naam van uw bedrijf, samen met de slogan, of alleen het logo zelf. Sommige behuizingen van pennen kunnen matchen met uw huisstijl, bijvoorbeeld de kleuren of bepaalde patronen.

De volgende stap

Nu u nagedacht heeft over wat er eigenlijk op moet, voor wie en hoeveel, kunt u nadenken over wat voor soort pen u eigenlijk wil. U heeft keuze aan een vulpen, gezien vulpennen tegenwoordig zelf op te vullen zijn, of bijvoorbeeld een gepersonaliseerde Parker balpen. Er zijn genoeg (verschillende) type pennen waaruit u kunt kiezen en het meest comfortabel in de hand ligt. Een goede pen heeft een goede, ergonomische grip en tegenwoordig bieden veel merken een pen aan waarbij er niet veel druk op hoeft te worden gezet. Dit zorgt ervoor dat de spieren in de hand minder wordt belast en ook lang schrijven comfortabel blijft. 

Leuke weetjes

Een van de eerste vulpennen werd rond het jaar 953 gemaakt door de Egyptenaar Al-Mu’izz. De Hongaarse broers Ladislao José Biro en George Biro, vonden de eerste balpennen uit in 1938. Per jaar worden er 30 miljard pennen geproduceerd en in iedere seconden worden er 125 pennen verkocht, wereldwijd! Een pen is en blijft een cruciale schrijfmiddel, op de hele wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *