5 geweldige tips voor het bereiken van het ideale kantoorontwerp

Het valt niet te ontkennen dat de omgeving van de werkplek een enorme invloed heeft op hoe mensen kunnen werken. Als de kantoorinrichting niet geschikt is voor comfort en functionaliteit, zullen werknemers hun werkervaring ongemakkelijk, nutteloos en afleidend. Dit zijn gevoelens die uiteindelijk zullen leiden tot een lage productiviteit, ongelukkigheid en een product van lage kwaliteit. Een goed ontwerp van het interieur van de werkplek is dus van vitaal belang.

  • Creëer een gastvrij onthaal. Aangezien de receptie van een kantoor de eerste glimp van een bedrijf (en zijn branding) is, is het absoluut essentieel om ervoor te zorgen dat het alles communiceert waar het bedrijf over gaat. Recepties open moeten en kunnen bezoekers een gastvrije en levendige werkomgeving te zien die hen vertelt dat ze zijn te maken met een professionele set-up en zal uiteindelijk ten goede komen aan hen.
  • Promoot bedrijfsbranding . Door een nieuw kantoorontwerp te maken, kan het bedrijf het ideale kleurenpalet kiezen dat hun merk vertegenwoordigt. Dit zal een op maat gemaakt kantoorontwerp creëren dat ongetwijfeld indruk zal maken op bezoekende klanten, maar ook werknemers zal aanmoedigen om door te gaan en de doelstellingen van het bedrijf te bereiken.
  • Introduceer moderne werkplekopstellingen. Met de toevoeging van nieuwe werkplekken zullen de technologie en het meubilair dat zal worden gebruikt ervoor zorgen dat medewerkers hun werk goed en op een hoog niveau kunnen doen. Een agile werkplek geeft medewerkers, bijvoorbeeld, de flexibiliteit om te werken in een omgeving die bij hen past. Als ze met anderen moeten samenwerken, kunnen ze het open kantoor kiezen. Als ze de rust nodig hebben om zich te concentreren, hebben ze daarvoor een eigen mobiel kantoor. Er is geen einde aan de mogelijkheden van wat kan worden bereikt met een wendbaar kantoorontwerp.
  • Introduceer breakout-gebieden . Een breakout room/space biedt een extra ruimte weg van de stress van het open kantoor of van de ultra-professionele vergaderruimte . Een break-outroom geeft mensen niet alleen de mogelijkheid om comfortabel samen te komen en samen te werken, maar het is ook de perfecte plek voor iemand om hun gedachten te herinneren, tot rust te komen en te ontspannen.
  • Maak verbindingen. Met de toevoeging van een ‘centrale hub’, zoals theepunten of keukens, kunnen werknemers verbinding maken en communiceren in een comfortabelere omgeving, weg van de vaak stressvolle werkomgeving. Meer blootstelling aan samenwerking en verstandhouding met hun medemensen kan alleen maar helpen om het werkgeluk te vergroten en hen open te stellen voor ideeën die hen naar een nieuw niveau binnen hun werk kan duwen

Meer tips over de perfecte kantoorinrichting? Bekijk dan onze website: www.vanaagten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *